Hopp til innholdet

Tankekunst for Stress- og høysensitive

På denne siden finner du inspirasjon og erfaringsbaserte tips for å stå sterkere i din hverdag. Hva om du kunne kunsten å tenke nytt?

Online kurs «Lag din egen tankekunst» – gratis ut desember 2019

På kurssiden kan du ta et online minikurs «Lag din egen tankekunst» hvor jeg deler noen ferske forskningsbaserte tilnærminger som har hjulpet meg med både innsikt og praktiske håndtak for å kunne nyte livet selv om jeg er en introvert høysensitiv med lav stressterskel. Få innsikt i stress og høysensitivitet, få din egen personlige styrkeprofil og praktiske øvelser.

Du er ikke alene – les min historie

Da jeg var liten plagdes jeg av kløende klær, lot jeg meg ikke lure av melk som ble helt ut av en flaske, men som kom fra kartong og smakte rart, og jeg elsket å være alene og pusle med mine egne ting og ble oppfattet som sky. Da je ble eldre slet jeg med migrene fordi arbeidspresset skapte kaos i hodet mitt. Mange år senere lærte jeg alt dette er typiske kjennetegn for en introvert høysensitiv med lav stressterskel. Jeg har alltid lengtet etter stillhet og det var bare når jeg var på ferie i Norge at jeg kunne gå tur i fjellet og virkelig nyte det å ikke høre noe annet enn naturlyder. Med en veldig god porsjon forberedelse – fordi jeg liker absolutt ikke å ta unødvendig risiko – tok jeg det store spranget i 1999 og flyttet fra Nederland til Norge. Her fant jeg roen og migrenen forsvant nesten helt. Jeg tok en coachutdanning, og etter en fordypning i positiv psykologi ble jeg Mindfulness-Based Strengths Practice leader. Fokus på tilstedeværelse og mine indre personlige karakterstyrker har bidradd til at jeg ved å etterleve mine verdier har klart å ta store valg, og taklet endringene. Denne siden er for deg som kjenner igjen noe av dette og vil ha større innsikt i og kunnskap om stress og høysensitivitet.

Blogginnlegg

Følg med på blogginnleggene på denne siden. Hvis du vil bidra med noen, ta gjerne kontakt!

Dr. Elaine Aron om høysensitive personer (HSP)

Stikkordsky

høysensitivitet indre ro karakterstyrker mestring mindfulness Minikurs oppmerksomhetstrening stress styrkeprofil